Is een dierbare van u overleden? Meld het overlijden bij Draagt Elkanders Lasten via het telefoonnummer 0527 – 68 34 35 (dag en nacht bereikbaar). U krijgt contact met de dienstdoende uitvaartleider. Hij of zij maakt een afspraak om bij u langs te komen.

Overlijden thuis

Als het overlijden thuis heeft plaatsgevonden, raden wij u aan eerst rustig afscheid te nemen voordat u de huisarts belt. Wacht echter niet te lang met het bellen van de huisarts, omdat een snelle verzorging van de overledene van groot belang is. De huisarts komt dan langs en geeft een overlijdensverklaring af. Vervolgens kunt u ons bellen en komen wij bij u langs.

Overlijden op vakantie

Bij het overlijden tijdens een reis kunt u de alarmcentrale van uw reisverzekering bellen. U kunt er ook voor kiezen om meteen Draagt Elkanders Lasten te bellen. Wij nemen dan contact op met uw reisverzekering om alles te regelen. 

Overlijden door ongeval

Ook bij het overlijden door een ongeval kunt u meteen Draagt Elkanders Lasten bellen. Wij nemen dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon. Bij het overlijden door een ongeval zijn soms meerdere verzekeringen betrokken, zoals een uitvaartverzekering en een levens- en ongevallenverzekering. Wij nemen u het regelwerk uit handen.

Regelen 

Een begrafenis vindt doorgaans plaats op de vijfde dag na het overlijden. Voor de tijd regelen we samen met u de volgende zaken:

 • De overledene verzorgen en opbaren. 

  U mag dat zelf doen of wij doen het, eventueel met uw hulp. U kunt kiezen voor thuisopbaring of opbaring in een huiskamer van het rouwcentrum. Bij thuisopbaring komen wij elke dag bij u langs om de overledene te controleren. 

 • Rouwkaart en advertentie opstellen.

  Wij zorgen ervoor dat de rouwkaart zo snel mogelijk gedrukt is en dat een advertentie in de krant wordt geplaatst.

 • Condoleancemoment afspreken.

  In overleg met u bepalen we het moment waarop gelegenheid zal zijn tot condoleren.

 • De begrafenis doorspreken.

  Denk hierbij aan het vaststellen van de dag van begraven, de keuze van de kerk, het graf, het aantal volgauto’s, et cetera.

Uit handen

De volgende zaken nemen wij u helemaal uit handen:

 • Het regelen van alle praktische zaken rondom de begrafenis, zoals het graf, de volgauto’s, informeren van de kerk, et cetera.
 • Aangifte bij burgerzaken. Het is handig – maar niet noodzakelijk – als u hiervoor een trouwboekje beschikbaar heeft. 
 • Het opstellen van de liturgie (in overleg met uw predikant).
 • Het vervoer van de overledene naar huis of naar het rouwcentrum, ook vanuit het buitenland.