Bespreking van de uitvaart bij u thuis of in één van onze huiskamers

De bespreking van de uitvaart (het aannamegesprek) met onze uitvaartverzorger kan in principe bij u thuis plaatsvinden. Wordt er gebruik gemaakt van één van onze huiskamers dan kan dit gesprek hier ook plaatsvinden.  Het gaat tenslotte om belangrijke, en soms lastige, beslissingen waar we u graag persoonlijk bij ondersteunen. Slechts in gevallen waar sprake is van (vermoedelijke) besmetting van nabestaanden wordt de uitvaart telefonisch met u besproken.

 

Voorbespreking van uitvaartwensen / kennismaking

Ook indien het overlijden nog niet heeft plaatsgevonden, maar u ter voorbereiding alvast met ons een gesprek bij u thuis wilt plannen om de mogelijkheden te bespreken, dan gelden dezelfde voorwaarden als hierboven. Bij voorkeur bespreken we dergelijke belangrijke zaken bij u thuis. Vraag hier gerust een voorbespreking met één van onze uitvaartverzorgers aan.

 

Tot 100 personen is weer mogelijk

Voor afscheidsplechtigheden geldt per 1 juli de richtlijn van maximaal 100 personen, mits de 1,5 meter regel gewaarborgd kan worden op de uitvaart locatie.

 

Thuisopbaring mag weer

Indien er geen sprake is van overlijden door Corona is het voor ons weer toegestaan om een thuisopbaring op bed of in de uitvaartkist te verzorgen. Tevens is het weer toegestaan om nabestaanden te betrekken bij de laatste verzorging. Hierbij gelden echter wel voorwaarden. De uitvaartleider brengt u hiervan op de hoogte. Als een overlijden wel door Corona veroorzaakt is zal de laatste verzorging in het rouwcentrum moeten plaatsvinden. Daarna komen we terug om de thuisopbaring in de uitvaartkist in te richten.

 

Condoleren

Per 1 Juli is het weer mogelijk om op de gebruikelijke Urker manier te condoleren, uiteraard inachtneming met de 1,5 m maatregelen.

 

Handen schudden bij het condoleren

Het schudden van handen dient te worden afgeraden. Op die manier moet de verspreiding van het Corona-virus worden afgeremd. Hoe condoleer je de nabestaanden dan wel? Een alternatief voor het schudden van handen is de eigen hand op het hart te leggen of de handen ineen te vouwen voor de borst. Houdt U sowieso gepaste afstand van minimaal 1,5 meter.

 

Bezoek uitvaart met gezondheidsklachten

Indien er gezondheidsklachten zijn (hoesten, kortademigheid, verkoudheid of koorts) of dat het vermoeden aanwezig is dat iemand wellicht besmet is dan wordt het bezoek van een uitvaart afgeraden.

 

(Vermoedelijk) overlijden door corona-virus

Indien uw dierbare (vermoedelijk) is overleden door het Corona-virus dan moet u dit melden tijdens het telefonisch doorgeven van de overlijdensmelding. Wanneer de nabestaanden niet besmet zijn of in quarantaine geplaatst, dan kan de voorbespreking van de uitvaart op de gebruikelijke wijze plaatsvinden. Anders zoeken we naar een andere oplossing. Vanuit het oogpunt van het besmettingsrisico is er geen bezwaar om de overledene thuis op te baren, zelfs met de kist open.

 

Begrafenis vanuit de kerk

Voor binnen bijeenkomsten waarvoor vooraf is gereserveerd en er een gezondheidscheck heeft plaatsgevonden, geldt niet langer een limiet van het aantal bezoekers (afhankelijk van de capaciteit van de ruimte in het gebouw). In principe zijn de rouwdiensten vanuit de verschillende kerken op Urk dus weer mogelijk. Per kerkgemeenschap kunnen er andere afwijkende regels gelden. De uitvaartleider informeert u hier verder over.

 

Op de begraafplaats

Voor bijeenkomsten in de buitenlucht zijn – op 1,5 meter afstand – maximaal 250 personen toegestaan. Is er tevens sprake van een reservering en gezondheidscheck dan geldt ook hier er geen maximum voor het aantal toegestane bezoekers.

Gezien de huidige ontwikkelingen is het denkbaar dat in de komende weken kleine aanpassingen van de door de Overheid genomen maatregelen afgekondigd zullen worden. Op deze pagina houden we u op de hoogte.

 

Overige vragen?

Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel gerust 0527 - 683435 (tijdens kantooruren). Daar zijn wij voor!