Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen bij u leven. Op de meest voorkomende vragen vindt u hieronder een antwoord. Mocht u na het lezen van deze antwoorden nog vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen via 0527 – 68 3435 (tijdens kantooruren) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij maken vaak mee dat het voor nabestaanden een troost blijkt te zijn als de overledene heeft vastgelegd hoe hij of zij graag begraven wil worden en hoe de uitvaart ingevuld moet worden. Ook voor uw eigen gemoedsrust kan het goed zijn als u daarover heeft nagedacht en iets heeft vastgelegd, bijvoorbeeld op papier of door het tegen iemand uit uw omgeving te zeggen.
DEL heeft geen winstoogmerk. Een uitvaart bij een commercieel uitvaartbedrijf is daarom duurder. Ook is het zo dat leden van DEL ledenvoordeel genieten en daardoor minder betalen voor de uitvaartkosten dan niet-leden.
Ja, dat is ook mogelijk. Maar een lidmaatschap van DEL heeft belangrijke voordelen boven een eigen spaarpotje. Leden van DEL krijgen korting op geleverde goederen en diensten. En als lid moet u wel een zeer hoge leeftijd bereiken voordat u de lidmaatschapswaarde als contributie heeft betaald. Hoe jonger u lid wordt, des te lager is de contributie. Uw contributie blijft uw hele leven hetzelfde bedrag (behoudens eventuele contributieverhogingen die door de Algemene Ledenvergadering worden vastgesteld). Het is ook mogelijk om een eigen spaarpotje in het depositofonds van DEL op te bouwen. Bij overlijden komt dan het bedrag vrij dat u tot dat moment heeft gespaard. Mocht u vroeg komen te overlijden, dan zal dat bedrag waarschijnlijk niet hoog en dus niet kostendekkend zijn. Als u lid bent van DEL heeft u daarentegen vanaf de eerste dag van uw lidmaatschap recht op de door u afgesloten lidmaatschapswaarde.
Een eerste begrafenis kost op Urk op dit moment gemiddeld 12.000 euro.
Uw kinderen zijn tot en met hun vijftiende jaar gratis lid van DEL. Vanaf hun zestiende jaar worden ze betalend lid. Het is onze ervaring dat de Urker bevolking een kind meestal al direct na de geboorte aanmeldt bij DEL.
Ja, dat is mogelijk. U kunt in geval van een overlijden contact met ons opnemen en dan regelen wij de uitvaart, waar dan ook.
Ja, ook wanneer u buiten Urk woont, kunt u lid blijven van DEL. Dit kan ook als u elders begraven wilt worden. De uitvaartonderneming ter plekke stuurt ons dan een rekening van de uitvaartkosten en wij vergoeden vervolgens uw lidmaatschapswaarde.
Ja, iedereen kan zich als lid aanmelden bij DEL.
Kinderen zijn tot en met hun vijftiende jaar gratis lid. Om alle kosten bij een eventueel overlijden te kunnen dekken kunt u, al naar gelang uw lidmaatschap, een extra kinderlidmaatschap afsluiten.
Wij kunnen uw uitvaart regelen tot aan de drempel van het crematorium.
Ja, u kunt ervoor kiezen om zelf te sparen via het depositofonds van DEL, de stichting Derdengelden.